Αρχική / ΚΥΠΡΟΣ / ΠΑΦΟΣ / ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Θα γίνει η επένδυση στη Γεροσκήπου

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Θα γίνει η επένδυση στη Γεροσκήπου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκτίμησε ότι η οικονομία θα πάει καλά και ιδιαίτερα στην Πάφο το 2015 γιατί, όπως είπε, η μεγάλη επένδυση που ετοιμάζει κάποιος Ούγγρος επενδυτής – του οποίου η Εκκλησία, του παραχώρησε ένα μικρό κομμάτι γης επί της θάλλασας, θα γίνει.

Μιλώντας μετά το πέρας της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος στην γενέτειρα του Τάλα, ο Μακαριώτατος ανέφερε πως η επένδυση στην Γεροσκήπου θα γίνει παρά τις αντιδράσεις κάποιων και από την Πάφο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Κυβέρνηση να μην τους ακούσει, όπως σημείωσε.

Πρόκειται ανέφερε, για μια μεγάλη επένδυση που όχι μόνο θα αλλάξει την Πάφο αλλά και την Λεμεσό και κατ’ επέκταση όλη την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό ενόσω η Τουρκία μιλά για “πραγματικότητες”

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό ενόσω η Τουρκία μιλά για “πραγματικότητες”, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ μετά το πέρας της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος στην γενέτειρα του Τάλα.

Πάντοτε πίστευα και πιστεύω είπε , “ότι δεν υπάρχει λύση στο εθνικό μας θέμα ενόσω η Τουρκία ομιλεί περί πραγματικοτήτων , δηλαδή τα σπίτια μας και οι περιουσίες μας ότι ανήκουν σ’ αυτούς, οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας να ελέγχει το βόρειο τμήμα της πατρίδας μας αλλά και να έχει και το πόδι της στο νότιο μέρος της πατρίδας μας”.

Ο Μακαριότατος ανέφερε πως το να ομιλεί επίσης η Τουρκία ξεκάθαρα περί δύο κρατών, όλα αυτά,- όπως είπε- δεν επιτρέπουν λύση του εθνικού μας θέματος γιατίστην Κύπρο δεν υπάρχει χέρι που να μπορεί να υπογράψει τέτοια λύση, ούτε όμως και ο λαός να εγκρίνει τέτοια λύση.

Επεσήμανε επίσης πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι τόσο τα ΗΕ όσο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η Αμερική να συστήσουν στην Τουρκία ότι επιτέλους πρέπει να λογικευθεί και να έρθει να συμφωνήσει με την ελληνοκυπριακή πλευρά για μια λύση βάση της οποίας, θα ζήσουν και οι δύο κοινότητες χαρούμενες και ευτυχισμένες στη γη των πατέρων μας.

Πηγή: www.politis-news.com

Flex English