Αρχική / Top Story / Ν. Αναστασιάδης: «Το 2015 δεν θα είναι εύκολο»

Ν. Αναστασιάδης: «Το 2015 δεν θα είναι εύκολο»

Την εκτίμηση ότι «το 2015 δεν θα είναι εύκολο», αλλά «θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για το καλύτερο αύριο» εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι «η συλλογική διαχείρισή του δεν μπορεί να είναι σχήμα κενό περιεχομένου, ούτε ένα περιστασιακό σύνθημα».

«Ήταν πάντοτε η πεποίθησή μου πως για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων, αλλά και μεγάλων εθνικών τραγωδιών, όπως η οικονομική κρίση που διερχόμαστε, δεν είναι αρκετοί οι ώμοι κανενός» τόνισε.

Παράλληλα, απηύθυνε το μήνυμα πως είναι έτοιμος να ακούσει τις εισηγήσεις των πολιτικών κομμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι από δικής του πλευράς είναι πρόθυμος να προχωρήσει και στον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, κάνοντας μια νέα αρχή σε μια κοινή πορεία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

«Θα ήθελα να τονίσω πως η κυβέρνηση είναι ενάντια στη στασιμότητα και στο status quo, και είμαστε αποφασισμένοι για έναν χωρίς εκβιασμούς διάλογο» επεσήμανε.

«Είμαστε αποφασισμένοι για μια έντιμη ειρήνη που θα διασφαλίζει μέσα από τις παραμέτρους που έχουν συμφωνηθεί τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα διασφαλίζει ειρηνική συμβίωση και προκοπή για όλους. Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για δημιουργία νέων τετελεσμένων εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ως κίνητρο για την επίτευξη -το συντομότερο δυνατό- μιας ειρηνικής λύσης που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού και της οικονομίας» υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, στην Τουρκία αλλά και στη διεθνή κοινότητα, ο Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές πως οι Ελληνοκύπριοι είναι πανέτοιμοι για επανέναρξη του διαλόγου, αν και εφόσον τερματιστούν οι όποιες πράξεις ή ενέργειες αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αποτελούν άμεση ή έμμεση απειλή επιβολής της βούλησης του ισχυρού.

Flex English