Αρχική / Top Story / ΚΥΠΡΟΣ – ΠΡΟΔΟΣΙΑ | Αμερικανικό “φάουλ” που προφανώς δεν είναι τυχαίο…

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΡΟΔΟΣΙΑ | Αμερικανικό “φάουλ” που προφανώς δεν είναι τυχαίο…

H ΜILLIYET σε είδηση με τίτλο «Ειδική πρόσκληση από τις ΗΠΑ στον τουρκικό Στρατό» αναφέρεται σε δεξίωση που παρέθεσε η Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία, κ. Kathleen Ann Doherty, στο ξενοδοχείο Merit της «ΤΔΒΚ», στην οποία προσκάλεσε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των κατεχομένων.

Μεταξύ αυτών, ο Διοικητής των τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Ilyas Bozkurt, ο Διοικητής των Δυνάμεων Ασφαλείας, Υποστράτηγος Ερχάν Ουζούν, οι οποίοι παρευρέθησαν με την επίσημη στολή τους. Προσκεκλημένοι στη δεξίωση ήταν επίσης οι επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών.

prodosia

Η Αμερικανίδα Πρέσβης, στην ομιλία της μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη δεξίωση των ΗΠΑ στην Κύπρο βρίσκεται επίσης και ο τουρκικός Στρατός. Αυτό συνιστά μια ένδειξη εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς τον τουρκικό Στρατό. Οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες για την άδεια εκταφής σε 30 στρατιωτικές περιοχές».

Η πρέσβειρα σε προσφώνησή της προς τους αξιωματικούς, τους ευχήθηκε καλή… επιτυχία για το έργο τους στην κατεχόμενη Κύπρο! Δεν βρέχει μας φτύνουν… 

Είναι η πρώτη φορά που ξένη διπλωματική αντιπροσωπεία στην Κύπρο και ειδικά αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, που αναγνωρίζει και νομιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο τον τουρκικό στρατό κατοχής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η τουρκική εφημερίδα, γι’ αυτό και το σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στο Κυπριακό μας ετοιμάζουν “λύσεις τετελεσμένες” και πολύ φοβόμαστε ότι σε Λευκωσία και Αθήνα κοιμούνται ή ακόμη χειρότερα παριστάνουν πως κοιμούνται…

Flex English