Αρχική / Top Story / Ακιντζί: Δεν προτιθέμεθα να διαπραγματευόμαστε για 50 χρόνια

Ακιντζί: Δεν προτιθέμεθα να διαπραγματευόμαστε για 50 χρόνια

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν θα κάνει το λάθος «να πετάξει στα σκουπίδια τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν προτίθενται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για άλλα 50 χρόνια.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ακιντζί είπε ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για την ίδρυση «μιας ομοσπονδιακής δομής δύο συνιστωσών πολιτειών κάτω από την ίδια στέγη» και συμπλήρωσε πως, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε «αντί για μια στέγη θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές στέγες δίπλα – δίπλα».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επέκρινε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, επειδή, όπως ανέφερε, επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτεται ευθύνη στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε αποτέλεσμα είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε να μοιραστεί την κρατική εξουσία, ενώ μετέτρεψε σε σλόγκαν τη φράση «μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις». Εκτίμησε, επίσης, ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες μπορεί να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Flex English