Αρχική / Top Story / Σάλος στη Κύπρο με ουροδοχείο σε σχήμα γυναικείου σώματος – Επιχορηγήθηκε από την ΕΕ

Σάλος στη Κύπρο με ουροδοχείο σε σχήμα γυναικείου σώματος – Επιχορηγήθηκε από την ΕΕ

Με ανακοίνωση της, κυπριακή οργάνωση γυναικών ΠΟΓΟ κατήγγειλε τη κυκλοφορία στην αγορά ενός προϊόντος, υπό την ονομασία “Body Jane the Men’s Jar”.

Πρόκειται για ανδρικό ουροδοχείο, το οποίο έχει το σχήμα μιας σκυμμένης γυναικείας φιγούρας.

Ένα προϊόν μάλιστα, που όπως διαφημίζεται στη ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της εταιρίας, έχει χρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, δηλαδή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη αλλά και από κονδύλια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΟΓΟ, «ο σεξισμός, η χυδαία υποτίμηση και εμπορευματοποίηση του σώματος και της υπόστασης της γυναίκας μπορεί να πάρει τη μορφή ακόμα και της ‘επιχειρηματικής καινοτομίας’».

Η ΠΟΓΟ έχει καλέσει και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών να εξετάσει το θέμα.

Εξάλλου η Επίτροπος Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου, με ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο facebook, δήλωσε πως θα προβεί «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί ο ορισμός του σεβασμού της γυναικείας αξιοπρέπειας» ενώ επισημαίνει ότι αναμένει να αποσυρθεί το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο χαρακτηρίζει ως αισχρό και εξευτελιστικό για τη γυναικεία αξιοπρέπεια.

Flex English