Αρχική / Top Story / Νεκρωμένη» από χιλιάδες ενόπλους η περίμετρος της ΔΕΘ και το Βελλίδειο – Μέχρι και UAV περιπολούν

Νεκρωμένη» από χιλιάδες ενόπλους η περίμετρος της ΔΕΘ και το Βελλίδειο – Μέχρι και UAV περιπολούν

Περιτριγυρισμένο από δεκάδες οχήματα των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα οι δρόμοι γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και τη ΔΕΘ. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι πορείες διαμαρτυρίες.

Βασική μέριμνα είναι να μην πλησιάσουν καθόλου οι πολίτες τα κυβερνητικά στελέχη καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος για την ασφάλειά τους λόγω της αγανάκτησης που επικρατεί στο θέμα της εκχώρησης της Μακεδονίας από την συμφωνία των Πρεσπών.

Ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη και UAV MQ-9 από την αμερικανική βάση της Λάρισας.

Tο περίπτερο 13 της ΔΕΘ όπου βρίσκονται οι αμερικανικές εταιρείες και το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός έχουν περικυκλωθεί από χιλιάδες ενόπλους για να μην νιώσει την «αγάπη» των πολιτών ο Α.Τσίπρας και τα λοιπά μέλη της κυβέρνησης.
Mόνο οι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι 67, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διαθέτει μόλις 18.

Συνολικά 7.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, δεκάδες Αμερικανοί πράκτορες της CIA και του FBI βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, ήδη ελέγχει τις τηλεπικοινωνίες της πόλης με τα εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (ΕCM) και υποστήριξης (ESM) που διαθέτει.

 

Flex English